• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

ناصر نوذری

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



ناصر نوذری که بعدها به دکتر رسولی معروف شد به سال ۱۳۱۹ش در مسجد سلیمان به دنیا آمد. او پس از پایان تحصیلات دوره متوسطه به استخدام آموزش و پرورش اهواز درآمد نوذری در زمان ریاست تیمور بختیار در ساواک همکاری خود را با این سازمان آغاز کرد و در پوشش معلم ریاضیات به مدت دوازده سال مأمور نظارت بر عملکرد جدایی طلبان عرب خوزستان بود.

با شروع مبارزات مسلحانه چریکی در اوایل دهه ۱۳۵۰ ش، نوذری به تهران منتقل شد در این سالها وی نام دکتر رسولی را برای خود برگزید و در ایجاد کمیته مشترک ضد خراب کاری مشارکت داشت. رسولی دوره های ویژه آموزش دروغ سنجی، اطلاعات و ضد اطلاعات را در ساواک طی کرد و به عنوان یکی از بازجویان ماهر ساواک در کمیتهٔ مشترک ضد خراب کاری و زندان اوین مشغول به کار شد.

رسولی در ۲۹ فروردین ۱۳۵۴ به همراه تهرانی بهمن نادری پور و عده ای ساواکی دیگر نه زندانی سیاسی را به انتقام ترور سرتیپ رضا زندی پور رئیس کمیته مشترک ضد خراب کاری از زندان اوین به ارتفاعات اطراف آن منتقل کردند و آنان را تیرباران کردند. فردای آن روز مطبوعات اعلام کردند که زندانیان سیاسی در حال فرار کشته ،شدند در حالی که همگی آنان از روبه رو تیر خورده بودند. رسولی به پاس خدماتش به حکومت محمدرضا پهلوی در ساواک نشان درجه ۳ کوشش و نشان درجه ۳ پاس گرفت. به گفته زندانیان سیاسی رسولی از بازجویان فریب کاری بود که کارش را با سیاست پیش می برد اکثر زندانیان مذهبی و زنان توسط رسولی بازجویی می شدند رسولی معمولا پس از آنکه زندانی در زیر شکنجه اعتراف نمیکرد در حضور زندانی با شکنجه گران برخورد میکرد که چرا با زندانیان برخورد غیرانسانی دارید؟! او سپس سعی میکرد با زندانی رابطه دوستانه برقرار کند و حتی وقت ملاقات برای خانواده زندانی بگیرد و اطمینان زندانی را به خود جلب و بدین وسیله از زندانی اطلاعاتی کسب کند که البته برخی زندانیان نیز گرفتار این روش رسولی میشدند.

رسولی که فرد باهوشی بود در آستانه پیروزی انقلاب اسلامی از ایران گریخت و مدتی در کشورهای اسرائیل ، یونان و امریکا اقامت کرد سپس راهی فرانسه شد. اطلاعات دیگری از او در دست نیست.


رده‌های این صفحه : افراد در دوره پهلوی




جعبه ابزار