• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

حمله هوایی اسرائیل به کنسولگری ایران در دمشق

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



حمله هوایی اسرائیل به کنسولگری جمهوری اسلامی ایران در دمشق در ۱۳ فروردین ۱۴۰۳ (عصر روز دوشنبه) روی داد. در این حمله ساختمان ضمیمهٔ کنسولگری ایران که در مجاورت سفارت‌خانهٔ ایران در دمشق قرار داشت با شش موشک از هواپیماهای جنگی اف-۳۵ نیروی هوایی اسرائیل هدف قرار گرفت و تخریب شد. هدف اصلی این حمله سرتیپ محمدرضا زاهدی ، فرمانده نیروی قدس سپاه بود. ساعتی بعد سپاه پاسداران به شهادت رسیدن هفت تن از مستشاران نظامی ایران در این حمله را اعلام کرد. (در پی این حمله ۱۴ تن جان باختند که هفت نفر از آن‌ها از اعضای سپاه پاسداران بودند) محمدرضا زاهدی، محمد هادی حاجی رحیمی ، علی صالحی روزبهانی ، علی بابایی، حسین امان الهی، محسن صداقت، سید مهدی جلادتی از شهدای این حمله بودند. این اقدام متجاوزانه از سوی بسیاری از کشورها نقض قوانین بین‌المللی تلقی و محکوم شد.

اسرائیل سال‌ها است که برای حفظ قدرت بازدارندگی و از بین بردن تهدیدها علیه امنیت خود، در قالب راهبرد لشگرکشی‌های بیناجنگی (campaign between wars) به منافع ایران و متحدان ایران در سوریه حمله می‌کند؛ اما حمله روز دوشنبه سطح دیگری از این کارزار را نمایان کرد، چرا که در حمله اخیر، ماهیت قضیه متفاوت است و یک ساختمان دیپلماتیک هدف قرار گرفته شد و فرماندهان ارشد سپاه پاسداران ایران توسط اسرائیل ترور شدند. ایران با استناد به قوانین بین‌المللی آن را مصداق حمله به خاک تحت حاکمیت خود دانست. در تحلیل های بسیاری کارشناسان معتقد بودند که اقدام تلافی‌جویانه به شکل حمله مستقیم ایران به اسرائیل بعید به نظر می‌رسد چرا که باعث حمله متقابل به خاک ایران می‌شود و این ظرفیت را دارد که پای آمریکا را به یک جنگ منطقه‌ای بکشاند. امانوئل مکرون ، رئیس‌جمهور فرانسه، آنالنا بائربوک و دیوید کامرون وزیران امور خارجه آلمان و انگلیس و بسیاری از مسئولین کشورها مستقیم و غیر مستقیم از ایران خواستند که ایران به اسرائیل حمله نکند.


۱ - واکنش ایران به این حمله

[ویرایش]

در پاسخ به این حمله، ایران در نیمه‌شب ۲۵ فروردین ۱۴۰۳ (۱۳ آوریل ۲۰۲۴)، در عملیات وعده صادق اسرائیل را هدف موشک‌های خود قرار داد.






جعبه ابزار